Цікаві факти про коньяк …


Найімовірніше, кожен з нас хоч раз у своєму житті чув про існування маленького містечка у Франції. Називається він Коньяк. Примітний він тим, що саме жителі цього маленького містечка першими звернули увагу на те, як змінюється властивість спирту, після тривалого перебування в дубовій бочці. Так був відкритий один з найвідоміших спиртних напоїв — коньяк, і був названий на честь цього селища.

Сорти винограду Фоль Бланш, Коломбард і Уні Блан відомі тим, що 98% спирту для всього коньяку в світі виробляється з них. Мало хто знає, що у Франції аж до 1909 року навіть існував указ, що забороняє виготовляти його з будь-яких інших сортів. В іншому випадку він не має право називатися коньяком. На це так само впливало те, що виростаючи в різних областях, виноград мав трохи різний смак. Відомо так само що грибок у винних підвалах був викликаний випаровуванням самого напою, причому випаровується завжди 3-7% із загального обсягу. Цікавий і сам рецепт приготування коньяку.

Він поєднує в собі як довершену простоту. Так і велику складність, що робить його унікальним. Над відкритим вогнем переганяють доведений до бродіння сік з винограду, причому робиться це двічі. І лише середня частина цього спирту підходить для виробництва коньяку. Примітно, що витримку коньяк проходить виключно в дубових бочках, і, щонайменше, 2 роки. У завершенні при створенні цього благородного напою змішуються спирти різного віку, це і робить смак коньяку таким бундючним і глибоким. Шанувальникам цього напою буде цікаво дізнатися, що вживання 15 мл на день є профілактикою у лікуванні серцево-судинних захворювань, а так само знімає головний біль і розширює кровоносні судини. Цікаво те, що більшість людей, вживають коньяк в якості одного з інгредієнтів численних коктейлів….

Цікаві факти