Цікаві факти про гіпноз …


У цій статті ми розповімо вам цікаві факти про гіпноз, які ви, ймовірно, не знали. Перевірте, може  ви вже загіпнотизовані!

1. Термін «гіпноз» вперше був прийнятий на початку 1840-х років шотландським хірургом Джеймсом Брейді, але реальна практика почалася задовго до того, сотні років тому. У ведичній культурі Індії, хворих часто занурювали в стан гіпнозу, так званого «храмового сну», в спробах вилікувати. Подібні вірування належали древнім грекам, які присипляли людей в храмах для лікування. Лікувальний гіпноз так само використовувався в Стародавньому Єгипті, згідно з документами, виявленими в гробниці, яка датується 1500 років до нашої ери.

2. І не потрібно качати ніяким маятником перед обличчям. Самогіпноз включає в себе методики самонавіювання, розроблені на початку двадцятого століття французьким психологом Емілем Куе. Побудовані за принципом того, що «виключно все займане ваш розум — реально». Теоретично, людина виявляється в змозі повірити в те, що двері не можливо відкрити, навіть якщо вона відкриті, при тому що його сила волі заперечує цей факт. Одним з ключових вимог до самогіпнозу, та й до будь-якої форми гіпнозу, це те, що загіпнотизована людина повинна хотіти щоб це відбулося. Якщо ви будете чинити опір, то гіпноз просто не спрацює.

3. Історично склалося, що гіпноз здатний полегшити фізичний біль — гіпнотерапія широко використовувалася в 1800-х роках. В даний час, практикуючі гіпноз можуть позбавити від помірного болю, скажімо шкірного, місцевого характеру — від невеликих опіків і укусів комах. Однак більш яскравим прикладом є гіпноз для пологів. Працюючи з передумовами, пов’язаними зі страхом труднощів пологів, його прихильники стверджують, що гіпноз зменшує біль. Наукові дослідження, зроблені ще в 1950-і і по нинішній час, стверджують, що існує достатньо переконливих доказів того, що гіпноз сприяє погашенню больових відчуттів у людини.

4. У 1847 році Римська католицька церква вирішила звернути увагу на те, що гіпноз пов’язаний з дияволом, але при цьому пояснила, що практика не є «аморальною якщо не призводить до недозволеного». Християнська позиція змінюється в залежності від виду віросповідання, але більшість великих церков приймають гіпноз, принаймні в деякій мірі, хоча і не афішують це. Оскільки ідеєю гіпнозу є приміщення людини в несвідомий стан, деякі з релігійних напрямків побоюються, що людина може так само піддатися «диявольській спокусі».

5. Не залежно від того наскільки скептично ви до цього ставитеся, в середньому з людиною відбувається два нападу навіювання щодня. Вони можуть відбуватися випадково, коли ви читаєте книгу, випиваєте дивлячись улюблений фільм або передачу, або просто дивлячись на будь-які «заворожено». Це те саме відчуття, коли минуло трохи часу, але ви не можете згадати, як. Всі завжди гуляють, але не всі можуть згадати, що сталося по дорозі, тільки якщо з вами що-небудь не сталося в цей момент. …